11 Ağustos 2012 Cumartesi

Allah Islah Etsin


Yaþamýnda tanýmadýðý, hakkýnda hiçbir bilgiye sahip olmadýðý halde yanlý davranan, etrafý ile durmadan didiþen, bununla kalmayýp açýkça zan kokan biçimde hedef gösteren; tarafsýz kalmayý yeðleyip doðruyu anlatmaya çalýþan kiþilere kýzan, onlarýn görüþlerini dikkate almaya bile özen göstermeyen bazý insansý vatandaþlarý uyarmak gerekiyor.
Yýllardýr çözülemeyen tasavvuf baðlantýlý sorunlara somut çýkýþlar saðlamak ve Ýslâm’ý çaðdaþ bilimler ýþýðýnda yeniden algýlamak için uðraþ verenlere sinsi komplolar kurup bunlarý yapmayýn.
Kaynak suyundan bahsederken, farkýnda olmadan cahil görüþlerinizle bu suyu kirletmeyin. En azýndan ona karþý edepli olun.
Yaþadýðý dünyayý korkunç bir hýzla kirleten, (bilgi kirliliði yaratan) ve tüketen insanoðlu ayný þeyi kendisi için de yaptýðýnýn farkýnda mý acaba?
Yaptýðýnýz iþin bilincine varýn derim. Eleþtirel yaklaþýmlarýnýz yapýcý olsun, ama kesinlikle yýkýcý olmasýn.
Ýnanç sahibi bir kiþinin diðer bir Ýslam ferdine saldýrýsýnýn Efendimizi (sav) derinden yaralayacaðýný iyi düþünün.
Velev ki o kiþi hata yapmýþ bile olsa..
Allah ilmine kýrk yýlýný vermiþ biri olarak sizlere sesleniyorum: Umarým, bu konuda peþine düþeceðiniz kiþinin, (her kimse) tomografik yapýsýný önceden çýkarmayý ihmal etmez, aðzýna her ‘Allah’ kelamý alan insanýn konuþmasýna bakýp ‘ne kadar da güzel konuþuyor’ deyip karar vermezsiniz.
Geçmiþ hatalardan ders çýkarýp toplumun beklentilerine yanýt veren, güvenilir, ilim sahibi insanlara gereken önemi ve deðeri vermezseniz, bilin ki bu saldýrganlýðýnýz ancak cehaletle vasýflanabilir ve karþýlýðýný mutlaka bir þekilde alýrsýnýz.
Deðerli arkadaþlarým! Hiç kimsenin kapris ve kýrgýnlýk gösterileri yapabileceði bir dönemde deðiliz.
Hedef bellidir!
Ýmamý Gazali’nin de iþaret ettiði gibi sýrlar kitabý Kuran-ý Kerim.
Lütfen, bize verilen bu nimetin farkýna varalým ve bu þansýmýzý iyi deðerlendirelim, onun ahlaký ile ahlaklanmaya gayret edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder