17 Ağustos 2012 Cuma

Bayram Ediyoruz


Yakýnlarýmýz, dostlarýmýz hacý olmak üzere bu topraklarý terk ettiler, celal ve cemal nurlarýnýn yeryüzünde en yüksek olduðu beldede kulluklarýný eda etmekteler.
Hac vazifesinin iki yönü var ehlinin bildirdiðine göre: Birincisi günahlarýn affolmasý, ikincisi ise Mebrur olaný. Yani oradaki yüksek enerji kapasitesinin etkisiyle beyinde yeni aktivitelerle beraber açýlýmlar oluþmasý.
Bu görevi ve ritüelleri eda etmiþ olan herkes affolmuþtur ve bu kati gerçek þu hadis ile müjdelenmiþtir: “Ýbnu Abbâs (radýyallahu anhümâ) anlatýyor: "Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Beyt'i (Kâbe-i Muazzama'yý) kim elli defa tavaf ederse, günahlarýndan çýkar ve týpký annesinden doðduðu gündeki gibi olur." Tirmizî, Hacc 41, (866).
Affolma kavramý geçmiþ günahlar içindir ve ülke dönüþünde insanýn hayatýnýn sonuna kadar olan davranýþlarýndan halen sorumlu olduðunu ifade eder.
Vakfe anýnda oluþan ve nasýl bir mekanzima içersinde cereyan ettiði bilinmeyen bu günahlarý silme eylemi, kuþkusuz Hz. Muhammedin Ýslam alemine olan bir armaðanýdýr.
Mebrur un karþýlýðý cennettir ve kiþi beyninde oluþan bazý açýlýmlarýn neticesinde gerçeðini aslýný bilir hale gelir. Esasen bu görevin ifasýndaki ana amaç da bir yerde budur.
Efendimiz (s.a.v) þöyle bildirmiþtir: Umre, kendisi ile öbür umre arasýndaki zaman içinde iþlenen günâhlara kefarettir. Haccý mebrurun cennetten baþka karþýlýðý yoktur!” (Müslim)
Ayrýca Beytullah’ýn maneviyatýndan gelen yüksek feyz ile kaleme alýnanlar ne hoþ ne kadar güzeldir.
Bildirildiðine göre Allah, günâhlarýndan arýndýrmayý murad ettiðinde kuluna oraya gitmeyi nasip eder ve yine Mebrur’u dilediði kuluna bahþeder!
Ýþte bu yüzden biz bu göreve layýk görülüp kendilerine nasip olmuþ tüm Hacý’lar için caný gönülden sevinir, onlar için bayram ederiz.
Hacca gitmek için inanýlmaz bir eðilim var biliyorsunuz. Umreye de öyle. Bütün bunlar insanýmýzdaki bazý þeylerin deðiþtini göstermiyor mu dersiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder