13 Ağustos 2012 Pazartesi

Bilmek Bulmak Midir?


Deðerli Dostum,
Tasavvufi Kavramlarý biliyorsunuz. Ama bunlarýn tümü mecaz. Biz bilimsellikle açýklanana dek bunlarý kullanmaya devam edelim.
Mutmainne nedir, neler yaþanýr, Mülhime ne anlama gelir, girdabý nasýl aþýlýr, Tevhid-i Zat ne demektir, tecelli zat ile arasýnda ne bað bulunur. Herhalde bunlara tümüyle vakýfsýnýzdýr. Allaha ait güzel isimlerin yani Esma-i Ýlahiyyenýn çeþitli terkipler halinde inzal oluþu kesret boyutunu meydana getirmesi, ya da yeni anlatýmla kuantum potansiyelin açýða çýkýþý birimlilik boyutu oluþturduðunu bilirsiniz. Kuran bahsini ettiðim þeyleri açýk bir þekilde yazýyor.
Ayet-Hadislerden çýkardýðýnýz yorumlar da iþin bir baþka yanýdýr. Unutmadan söyleyeyim Ayet ve Hadis uslubundan belli olur. Bütün bunlara yaklaþým yapmýþ iseniz bir yerde siz iþi biliyorsunuz demektir.
Hakikat-gerçek sadece bu yazdýklarýmý bilmek mi acaba?... Vahdet; kavram olarak sadece ezberlemek midir sizce?
Bir dakika..Geçenlerde uygunsuz bir sapakta sizi solladý diye yandaki arabaya savurduðunuz galiz küfürleri unuttunuz galiba! Azýcýk benliðinize dokundu, damarýnýza bastý diye arkadaþýnýza takýndýðýnýz tavýr için ne diyeceksiniz? Ya evde ufacýk çocuðunuza, size emek veren eþinize sürekli öfke püskürmeniz nasýl izah edilir? Bütün bunlar bazý þeyleri bilme ve yaþama demek olur mu?
Þayet yaþayamayacaksanýz, en ufak bir olayda bile avam davranýþý gösterecekseniz, Havassýn halini konuþmak neyin nesi. Hani siz özünüze dönmüþtünüz? Tasavvuf, baþkalarýna papaðan misali birþeyler anlatmak için mi, yoksa seyir için mi bilinir, deðerlendirilir.
Enteresan bir þey doðrusu.
Durumunuz size de garip gelmiyor mu?...
Bir Hak Ehline sormuþlar: Asr-ý Saadette Tasavvuf yoktu diyorlar ne dersiniz? Þöyle buyurmuþ: Doðru, Asr-ý Saadette Tasavvuf yoktu. Ama Adý yoktu, fakat Yaþam sýrf Tasavvuf idi. Þimdi ise adý var, yaþamý yok!...
Sonuç; Bilmek, yaþamak demek deðil. Allah’ý Bilmekle; Allah’ý Bulmak arasýndaki fark; bir toz tanesi ile Everest Daðý kadar büyüktür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder