1 Ağustos 2012 Çarşamba

Burçlar İlmi


Astroloji bilimi şimdilerde bir fal olarak kabul edilmeyip ciddi biçimde kitle tarafından ele alınıyor. Tahsil görmüş hemen herkes istisnaları dışında sathi de olsa elinden geldiğince gerekli bilgileri toplamaya gayret ediyor. İçini, yükselenini, ay burcunu öğrenme yoluna gidiyor ve bundan büyük bir mutluluk duyuyor. Çok önemli işleri olanlar çekinmeden bilge kişilere gidip haritalarına baktırıp, geleceklerini tespit etme yoluna gidebiliyor.
Böylece en azından bazı şeylerin farkına varıyorlar önlem almayı düşünüyorlar. Şunu yapmamak gerekiyor diye düşünüyorlar. Veya başlarına gelebilecek olayları tahmin ediyorlar.
Bu konuda sathi de olsa size bazı bilgileri vermek istiyorum. Kişinin iç burcu, düşünme kapasitesi ve istidadını gösterir. Dış burç ise bu potansiyelin kullanılması için yeterli kabiliyetin olup olmadığının işaretidir. Bunlardan biri güçlü, diğeri zayıf olabilir. Şayet kişinin istidat yanı güçlü, ama kabiliyeti yönü daha zayıfsa düşündüklerini, hissettiklerini, istenileni ortaya koymakta zorlanır.
Ancak, bu kişinin hiçbir şey yapamayacağı anlamına gelmez. Mutlaka gerçekleştirebileceği şeyler de bulunur.
Örneğin haritasındaki diğer olumsuz sayılabilecek güçlü etkiler ve zayıf yanları için yapacağı bir takım aksiyonlarla, örneğin zikir ile onları telöre edebilir. Eksik yanlarını tamir etme fırsatını bulur.
Yukarıda ki bilgilere istinaden ele aldığımız kişinin ne halde olduğunu kavramak ve olumsuz nedenleri ortadan kaldırmak için bu tür bir ilme şiddetle ihtiyaç vardır. Zira kitleler, kültürel, özellikle tasavvufi meselelerde birimler arayış ve değişimlerin gerekliliği konusunda gözü kapalı hareket edemezler. Şayet devam ediyorlarsa bu büyük bir hata olur. Bu kaçırılmaz bir fırsattır.
En silik görünümlü olanlar bile bunu başarabilir.
İçe kapanıklık, ilk etapta bireysel diyalog zaafından kaynaklanıyor gibi görünmesine karşın, evrensel boyutları olan bir duygu olarak ortaya çıkar. İşte bu ve aksi bilgiler ilmi necüm denilen ilmi bilmekle gerçekleşir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder