2 Ağustos 2012 Perşembe

Egosuz Olmuyor mu?


Toplumsal yaþamdaki kýrýlmalarý hafýzamýzdan bir türlü atmasýný bilemiyoruz. Çok akýllýca ve çok gerekli deðil mi bu hareket. Ben buna bir tür beyinsel kilitlenme diyorum. Zaman zaman ortaya çýkan kargaþalar nerdeyse Ýslami kurallara olan yatkýnlýðýmýzý bile engelliyor. Bu durum bizi okuma, algýlama sýkýntýlarýna sürüklüyor. Mutsuz bir insan haline getiriyor azap ve ýstýrap, yanma gibi durumlar sözün kýsasý cehennem hayatý iþte burda yaþanýyor.
Sonuçta kýzgýn, üzgün, kýrgýn ve çoðu zaman da mutsuz bir insan haline geliyor. En basit bir hadisede olmadýk sorunlar yaþýyor ve krizler üretiliyor.
Bu baðlamda hayatýmýzda ne övgüden ne de sövgüden yana oluyoruz. Anlayacaðýnýz elimizden biþi gelmiyor. Pek tabidir ki insanlar size baktýklarýnda sadece kendi görmek istediklerini görüyor ve size alýþýlagelmiþ bir þekilde hücum etmekten asla geri durmuyor.
Dahasý var! Bu arada yücelttiðiniz yerlere göklere sýðdýramadýðýmýz insanlarýn bir gün sizi mutlak aþaðýlayacaðýný aðzýnýzý bir karýþ havada býrakacak giriþimleri gerçekleþtireceðini bekleyin ve hayretler içinde kalmayýn diye uyarýyorum.
Ýþte bütün bu davranýþlar aþaðý yukarý her insanýn yapýsýnda var olan sanal benliðinden bir anlamda egosundan kaynaklanýyor. Ego da bu tür bir yaþam tarzý var. Yani kendini bir birim gibi görme hali.
Usulca veya aleni son derece hareketli manevralarla, Allah yolunda yürüme ve varlýðýný ispat etmeye çalýþan birinin önüne geçmek için akýl almaz cambazlýklar,bunu yapmaya kalkýþmak kesinlikle egonun iþidir. Bu müdahale içte kendisinden dýþta ise muhalif birinden yansýyabilir.
Dolayýsý ile yapýlmasý gereken þey, karar verme aþamasýnda olayý dýþardan gözetmek, egoyu iþin içine karýþtýrmadan seyretmek olmalý. Bu durumda veri tabanýmýzý kir pas ve tortulardan kurtarmak için sürekli þekilde dua etmek þart gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder