9 Ağustos 2012 Perşembe

Istiklal Marsi


Ýstiklal Marþý neyi temsil eder? Bir ulus olmak için harcadýðýmýz çabayý, aþtýðýmýz, aþmak zorunda kalacaðýmýz büyük badireleri, büyük zorluklarý temsil eder. Onun içinde, inanç vardýr, kan vardýr, gözyaþý vardýr, umut vardýr ve büyük bir sevgi, hoþgörü ve iman vardýr. Bu duygular statlarýmýzda, kapalý spor alanlarýnda acaba ne kadar hissediliyor?

Bizi biz yapan deðerlerimizi çok, ama çok iyi korumalýyýz. Zaten yitiriyoruz her geçen gün birçoðunu. Üstüne titremeliyiz. Ruh saðlýðýmýz kaybolmak üzere. Ýstiklal Marþýmýz maç düdüðünden önce, Ankaralý bilmem kimin þarkýsýndan sonra okunan “korkma sönmez bu þafaklarda yüzen al sancak” adlý bir þarkýya dönüþmek üzere ve bu gerçekten çok korkunç. Ýhtiyacýmýz olduðunda neye sarýlacaðýz peki?

Milli marþýn birlik ve bütünlük duygularýmýzý karþýlamanýn bir ihtiyaç olduðunu düþünüyorum. Ama bu þekil ve düzeyde deðil. En azýndan anlatmaya çalýþtýðým þartlar altýnda gerçekleþmiyor.

Futbol müsabakalarýnýn öncesinde okunan Ýstiklal Marþý için düþüncelerini bir þekilde yansýtýyor köþe yazarlarýmýz gazetelerindeki yerlerinde.

Ve bir kýsmý, bu þekilde olacaksa okunmamasýný istiyorlar.

Bir sitede adeta kangren olan bu yaraya yýllar önce deðinildiðini okumuþtum

“Ya spor müsabakalarýnda birlik, bütünlük ve dayanýþma içinde olduðumuz mesajýný veren Ýstiklâl Marþýnýn akabinde, taraflarýn düþmanlýk derecesine varan tutarsýz davranýþlarýný nasýl deðerlendiriyorsunuz?...” sözleriyle deðinmiþtik.

Açýkçasý, insanlarýn yaþamasýný anlamlý kýlan deðerlerin baþýnda gelen Ulusal Marþýmýzýn böylesine zihniyet karþýsýnda daha fazla küçülmesine gönlümüz razý olmuyor. Bu tür davranýþlar ayrýca beyin gücünü de etkiliyor. Kitleleri silikleþtirirken, daðýlmasýný saðlama yoluna gidiyor. Adeta birbirine düþman ediyor.

Toplum özlemi içinde yaþamak ve onu korumak istiyorsak, en kýsa zamanda bilinçli bir þekilde, bu tür hareketlerin üzerine gidilmeli ve gereðinin yapýlmasýný saðlamak þart diyorum.

Bilmem bana katýlýyor musunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder