13 Ağustos 2012 Pazartesi

Sirrin Gönlünde Kalsin


Sevgili Kardeþim;
Bir süredir seyir yolunda okuyabildiklerini, içine doðan tespitleri benimle paylaþýyor ve görüþ bildirmemi istiyorsun. Okuduklarýndan çýkardýklarýn ve gönlüne doðanlar oldukça güzel þeyler.
Haddim olmayarak sana bazý önerilerde bulunmak isterim:
-Vardýðýn sonuçlar bilinç semasýndan beþer arzýna dökülen rahmet saðanaklarýdýr. Yaðmur ne kadar Rahmani ve kutlu ise; bunlar da o derece mukaddestir. Þurasý muhakkak ki dünyadan haberi olmayanýn bu dediklerimden de haberi olamaz.
-Mümin bir kula, Salih bir gönle ilham olunan doðuþlar, evliyanýn müþahedesi gibi kýymetlidir. Esasen mümin kul ile evliya zümresinden bahsedilmektedir.
-Tasavvufun genel geçer kurallarý olsa da bu yolda hissedilenlerin büyük kýsmý indîdir. Bana göre indî olanlar; Ýndillahtan, yani hak katýndan, Rahimden, kuantum potansiyelden ulaþýr. Bunlar bir açýða çýkýþ olarak düþünülmeli ve öyle kabullenilmelidir.
Bu nedenle hissettiklerini tevazü göstermenden ötürü sübjektif diye nitelendirmen gerekmez.
Kimi deðerlendirmelere  gelince...
Bilesin ki bunlar SIR kapsamýndadýr! Sadece sana mahsus þeylerdir. Örneðin Hz. Muhamed (sav) kendine vahiy istikametinde gelen bilgileri inananlarý ile paylaþmýþ, bir kýsmýný  tebliði etmede inisiyatif kullanmasý öngörülmüþ, yani kendi arzusuna býrakýlmýþ,  ancak sýrra tekabül edenlerin ise kesinlikle yansýtýlmamasý hususunda rabbinden talimat almýþtýr. Unutma hakikat Yolu bir anlamda sýrlar denizidir.
Bunu ifþa edenler; geçmiþte büyük bela ve sýnavlarla bedelini ödediler.
Ýndî olaný anlaþýlmasý güç, hatta imkansýzdýr.
Bazý seyirler paylaþmanýn insana nasýl bedel ödettiðini þimdilik anlatmak istemiyorum.
Senden Allah Rýzasý için istirham ediyorum:
Sýrlarýn sende kalsýn!..
Bu yönlü müþahedeni Yaratan ve senden baþkasý bilmesin!... Seni sevdiðim için, bedel ödemene gönlüm razý olmadýðý için söylüyorum bunlarý.
Mevlana’nýn þu sözünü dikkate al lütfen: “Sýrlarýn gönlünde kalýrsa, maksuduna çabuk varýrsýn!..”
Þurasý muhakkak ki sýr, sýr tutana verilir, zýr cahillere deðil. Meselenin bir yaný da burasýdýr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder