17 Ağustos 2012 Cuma

Teslimiyet ve Açilim


       Rahat býrakmýyor, býrakamýyor. Üstün üstüne gidiyor merakým. Açýlýmlarýn çoðuda bu sýkýþma hallerinde oluþuyor. Evrenin  sýkýlmayla açýlma halinin her zerrede ayný olduðunu. tecellinin pik noktalarýndan inkiþaf ettiðini hissediyorum. Ýçtiðim çaydaki koku ve lezzet bile kaynar suyla temasý ile oluþuyor. Rengi deðiþiyor kýzarýyor , kokusunu býrakýyor. Gizli olan bu temasla açýða çýkýyor.  Bu sýkma halinin varlýðýn her  oluþumunda farklý ölçülerde tezahür ettiðini görüyorum. Her ne kadar algý alanýmýn el verdiði kadarýyla olsa da bunu kabullenmek zorundayým.hislerim doðru olanýn bu olduðunu,su gibi akmamý tepkiden uzak seyr halinde kalmamý söylüyor. Dolanan misinayý denize býrakýrlar balýkçýlar. O yavaþ yavaþ düðümlerden arýnýr. Ne zaman ki o karýþmýþ misinayý çözmeye çalýþýrsýn iþler daha da karýþýr,bulanýklaþýr çözülemez olur. Su halleder yeterki teslim ol  haline. O yaþanan pik noktadaki sýkýlmalarda , ateþ seni yakmaz olur teslim olursan. Kabrinde yanmaz olursun. Teslim olmuþsundur artýk. Çaya sorulurmu ki gel tependen kaynamýþ suyu boca edelim mi diye? Bilen döker ilmi bilinçlere. Bilir ki koku çýkacaktýr bilinçlerden. Allah Rasulu güzel kokuyu severdi. Kokudan o ne anlardý. Merak ediyorum bizim göremediðimiz neyi okurdu acaba kokuda?

Nasýl oluþur ,her zerrede aynýmý açýða çýkar koku?  koku perdesinin ardýnda kim görünür?

Derine dalmadan,o basýncý kafamda hissetmeden açýlýmlar nasýl gerçekleþir.Allah nebisi de sýkýldý cebrail kuvvesi ile. zorlanmadan açýlým olduðunu sistem içinde bulamýyorum. En basit kas hareketlerimiz bile, ilerleyebilmek için  sýkýlma halini yaþýyor. Düþünce boyutundaki sýkýlmalar

yeni bir doðumun müjdecisi. Yaþanýlan her sýkýlmanýn yanýnda panzehiride beraber geliyor.

Doðumun panzehiri Baas'la beraber her an var oluþ ve  yok oluþ gerçekleþiyor. Tecellinin sonsuz sýnýrsýz oluþumu, Baas'ý anlamaya çalýþan dalga yapýnýn, algýlamada yetersiz kalmasýný saðlamakta. Korteks, gelen bilgiyi açýða çýkartana kadar, kainat sayýsýz defa Baas gerçekleþtirmiþ oluyor. Bir önceki bilgiylede bir sonraki bilgiyi birleþtirmesi senaryonun yazýlmasýný saðlýyor.zihin boþluklarý dolduruyor. Tek'liðin bedende deðilde þuurda yaþanýr olmasý bu senaryonun dýþýnda kalmasý ile yaþanabilir kanaatimce. Veritabaný çerçöp bilgilerin yoðunluðu ile iþlem gerçekleþtirdiðinden kendisini tanýmasý çok zordur. O daire içinde döner durur. Eðer arýndýrcý kuvvesi açýða çýkarsa, derine doðru çeker, þuur boyutunda kendini tanýmasýný saðlar. Kendini tanýyamayan yapý,oluþturmuþ olduðu kozalarýnda,sonsuz potansiyelini yaþamadan geçer gider.


     
                      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder