30 Temmuz 2012 Pazartesi

Benliginden Kurtul


Yaþamý ve þu an içinde bulunduðumuz biyolojik bedeni akýl ile ele alýp deðerlendirenin, Ölüm diye adlandýrdýðýmýz binevi geçiþ süreci tam bir ahenk içinde geliþip, verimli oluþacaðý kaçýnýlmazdýr. Aksini düþünen Birey ise içinde parlayan ýþýðý henüz keþif edememiþ ve kapanmasýný tetikleyerek aydýnlanmasýný engelleyendir.

Ahiret hayatýna atacaðý merdivenin basamaklarý özünde mevcut iken, bireyin kendisinde bulunan , “O gizli bir hazine idi bilinmeyi irade etti ve bu nedenle evreni hak etti” diye seslenen sessiz haykýrýþýn ikâzýný gün ýþýðýna çýkarmaktaki zorlanmasýnýn sebebi aslýnda, bilinçsizce ve hatta bilincine kurban düþerek oluþturduðu bloke´nin ve kilitlenmiþliðin etkisidir diyebiliriz!.. Týpký bir kelebek etkisi gibi.. Göbek baðýný dünyasýndan koparamayan için gelecek hiç bir þey ifade etmez.. Nedir gelecek adý altýnda anladýðý?.. Geleceðine dahi bedensel prangasýyla sýnýr biçmiþtir.. Sahnesi tasarladýðý bir oyun sahasý.. Süresi oyununu oynamaya yetmeyecek kadar az!..

„Zira kiþi, verdiði yanlýþ hükümle beynini kilitler ve artýk o gerçekle yüz yüze gelse de onu deðerlendiremez!“  der Üstad Ahmed Hulûsi „Kilitlenmiþlik“ baþlýklý makâlesinde..

Varlýðýnýn yalnýzca madde´den oluþtuðunu iddia edenin sonuçlarý görüp idrak edemeyenin ödeyeceði hesaptýr deðerini deðerlendirememek.. Karþý  karþýya kalacaðýyla.. Kiminle?.. Kendisiyle yüzleþtiðinde.. Ne zaman?.. Her An..

Gerçeklik payýný red edemeyeceðimiz tek realite ile karþýlaþtýðýmýz zaman, geliþtirip benimsediðimiz dünyamýzdan ayrýlmanýn sonucu, edindigimiz bilgi ve uyguladigimiz çaliþmalara dayalýdýr!..

Tefekkürü engelleyen düþünceler üretildiði sürece hazmý kolaylaþtýrmayýp özündeki karþýlýksýz baðýþlanmýþ mirasdan uzaklaþmayý tetikleyen düþünceler kiþinin her zerresini sarmalayacaktýr. Oysa ki ahir zaman diye adlandýrdýðýmýz sürecin her an özümüzde var olduðunu ve iþlevini her an gördüðünü idrak edip sonsuzluðu yarattýðýmýz dünyada  geniþ kapsamlý fark edip gereðini yerine getirmektir.

Hücrelerimizde gökkuþaðý oluþturmak istiyorsak, hayatýn en baþarýlý ve iddialý icadý olan Benlikten kurtulma çalýþmalarýný uygulamaya geçirip, sonsuz yurdumuz ile buluþmanýn zevkini tatmalýyýz.. Bu oluþumdan yararlanmak ne sezgiler ile çözülebilir, ne varsayýmlar ile, ne de kelimelerin yetersizliði ile… Ancak ve ancak ürettiðimiz fikirlerin ardýndaki kýsýtlamalardan arýnarak gerçekleþir.. Iþte bu sebebledir ki Hakimiyeti yakalamak için ancak hazmetmek gerekir.. Hazmedip hazmýn hazmýný yaþayarak..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder