25 Temmuz 2012 Çarşamba

Stresle Basa Çikma


Evham, vesvese ve vehim yollu düşünce stres denen hastalığı meydana getiriyor biliyorsunuz. Akabinde bir baş ağrısıdır gidiyor. Kronikleşmiş hastalıklarda bu olguyu meydana getiriyor.
Mesela bunun kısırlıkla dahi bağlantısı var. Eşlerin psikolojik durumlarını bozar çünkü. Tedavilerini olumsuz yönde etkileyebilir.
Stresli bir insanda duygusal inişler çıkışlar yaşanabilir. Bu hareketler hiç tasvip edilmez. Sıkıntı içinde yaşayan insan günlük olayları rahat bir şekilde takip edemez. Çünkü karmaşıklık içindedir. Daimi bir yalnızlık çeker. Bu durumdaki bir insanla diyaloğa girmeyi kimse istemez. Haliyle hastalığı olan bir kimsede toplumdan uzaklaşmak ister.
Stresli kimseler herhangi bir olaya konsantre olmakta zorlanır. En önemlisi kişi de unutkanlığın baş göstermesidir. O insan yapay işlere başvurur. Bu tür insanlar her yönlü olayları hiç bir alakası olmadığı halde kendisine bağlar. Bu konumun ne kadar büyük bir zorluk oluşturduğunu tahmin dahi edemezsiniz sevgili dostlarım.
Ayrıca bu durum istese de istemese de kişinin başına umulmadık işleri açabilir. Yorgun, huzursuz ve aşırı kaygılı olma hallerinden kurtulabilmek, daha kötüye gitmemek, sağlıklı bir yaşama geçebilmek, sakinleşmek için bir hekime başvurmanız veya dini inançlara sahip iseniz bol bol namaz kılmanız ve bunun yanında inanın ya da inanmayın zikir yapmanız “Allah’ı sıkça zikretmeniz” gerekir diyebiliriz.
Bir insan seksen yıl yaşasa bu tür ibadetlerden faydalı olanı bulamaz. Çünkü yaptığı çalışmalar onunla birlikte öte yaşama geçecektir. Sonsuzlukta mutlaka onlardan faydalanmayı talep edecek ve bu isteği yerine gelecektir.
Yukarıda bahsini ettiğim bütün olumsuz yansımalar ancak bu tür çalışmalarla önlenir. Aksi takdirde gündem dışına çıkar ve göz kararı ile bazı gerçekleri bile saptayamaz hale gelir.
Toplum içinde o kişi asla bir itibar göremez. Sakil kalır. Hatta davranış bozukluğu şeklinde bir tanımlamaya neden olur. Sizlerin buna göre gerekeni yapmanız menfaatiniz icabıdır derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder